17 Nisan 2018: Devlet Bahçeli’nin Erken Seçim Çağrısı Yapması

Referandumdan tam bir yıl sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 17 Nisan’daki grup toplantısında erken seçim çağrısıyla siyasetin gündemi bir anda değişti. Bahçeli, 3 Kasım 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin, 26 Ağustos 2018'e alınmasını teklif etti. Siyasetin gündemini bir anda hareketlendiren bu açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan’ın “CHP olarak varız” açıklaması takip etmişti.

 

Bahçeli’nin Ankara’yı hareketlendiren "erken seçim" çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli, Külliye’de bir araya geldi. İkili arasındaki görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasına karar verildiklerini açıkladı.Erken seçim kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin takvimini tamamlayarak Resmi Gazete ’de yayımladı.

 

18 Nisan 1960:İnönü’nün Demokrat Parti Hükümetini Darbeyle Tehdit Etmesi

 

18 Nisan 1960’daki Meclis’teki fırtınalı tartışmada CHP Genel Başkanı İnönü, Hükümete “Bu yolda giderseniz sizi ben bile kurtaramam” diye bağırmıştı. Milli Damat Metin Toker’e göre bu söz, ‘Darbeye yeşil ışık yakmasa bile sarı ışık yakmaktan da başka bir şey değildi’ (Hale,1996:107)   

Güncel Haberler