DEPREM GÜNLÜĞÜ: 9.GÜN

14.2.2023

Deprem felaketinde can kaybı 31 bin 974'e yükseldi.

Depremin 9’uncu günü 202’nci saatinde Antakya Cumhuriyet Mahallesi Çiper Apartmanı’nda isminin Emine Akgül olduğu çevredeki vatandaşlardan öğrenilen 26 yaşındaki kadın, enkaz arasından çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ta 203'üncü saatte 7 katlı Aktaş Apartmanı'nın en dibinden sağ çıkmayı başaran Hidayet ve Muharrem Polat çifti oldu.

Tekirağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yazlık konut sahipleri, evlerinin kapılarını depremzedeler için açtı. Yapılan çağrılara birçok ev sahibi olumlu dönüş yaptı. Bazıları eşyalı villalarını verirken, bazıları da evlerini satışından vazgeçti.

Bursa Büyükşehir Belediye misafir ettiği depremzedelere KardeşKart ile şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanacak bir uygulama başlattı.

19. yüzyılda "Büyük Kıtlık" veya "Patates Kıtlığı" olarak bilinen 7 yıl süren açlık, o dönem İngiliz yönetimi altında olan İrlanda'da bir milyondan fazla kişinin ölümüne yol açmış ve halkın belleğinde derin izler bırakmıştı. Drogheda United taraftarları, Osmanlı'nın 173 yıl önce kıtlık zamanında ülkeye yaptığı yardımı unutmayarak, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem felaketi sonrası Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım desteğinde bulundu.

Deprem sonrası ev kiraları yükseldi! 'Vicdanlı olun' çağrısı.Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Mersin'e yoğun göçü fırsat bilen bazı ev sahipleri, kiraları arttırdı.

O ülkede büyük skandal! Türkiye'deki depremzedeler için toplanan yardımları ateşe verdiler.Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedeler için toplanan yardımlar gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

Güncel Haberler