DEPREM GÜNLÜĞÜ (DEPREMDEN TAM BİR HAFTA SONRA)

13 Şubat 2023

Bugün sabah 07.00 itibarıyla vefat sayısı 29.605. Böylece bugün itibarıyla Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 2 yaşındaki Yavuz Canbaz enkazdan 159 saat sonra gülerek sağ olarak kurtarıldı.

Hatay'da felaketin 167. saatinde ekiplerin açtığı alandan yürüyerek çıkan vatandaşın sevinci, herkese umut oldu. Depremde 8. gün: 173 saat sonra inanılmaz olay: Anne, kızı ve bebek kurtarıldı.

Bir Ülkede Daha Depremler Nedeniyle Yas İlan Edildi.

Kuzey Makedonya hükümeti, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler nedeniyle 13 Şubat'ta ülkede 1 günlük yas ilan etme kararı aldı.

Suudi Arabistan'dan Türkiye'deki Depremzedelere Yardım!

Suudi Arabistan'da Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında, yaklaşık 305 milyon riyal (81,2 milyon dolar) toplandı.

Katar Emiri'nden Türkiye Ve Suriye'deki Depremzedelere 14 Milyon Dolar Destek

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri "asrın felaketi" olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Türkiye'ye 33 bin kişilik çadır gönderiyor. Her biri 16 kişi kapasiteli toplam 2 bin 115 çadırın 515'i Türkiye'ye ulaştı.

30 Milyon Dolar Bağış Yaptı, Kayıplara Karıştı

ABD'de yaşanan olayda adı açıklanmayan bir Pakistanlı Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği'ne gelerek, depremzedeler için 30 milyon dolar bağış yaptı. Bağışı yapan kişi yine sessiz bir şekilde büyükelçilikten ayrılarak kayıplara karıştı.

Yaşanan olayı Twitter üzerinden anlatan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise, ismi gizli tutulan Pakistanlının hareketinin yüreğine dokunduğunu yazdı.

İsrailli Hahamdan Nefret Dolu Yorum! Skandal Deprem Açıklaması

İsrail’in önde gelen Yahudi dini önderlerinden Haham Shmuel Eliyahu, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem felaketi için nefret dolu bir dil kullanarak “ilahi adalet” yorumunu yaptı.

Güncel Haberler